Kırklareli Ziraat Odası

ZOBİS
Kırklareli Ziraat Odası > Haberler > Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli’de, bu sene ayçiçeğinde son yağışlardan dolayı rekor verim beklediklerini dile getirdi.

Yağmurların Buğday Hasadı’nı geciktirdiğini ve bu sene rekoltede düşüş yaşandığını vurgulayan Ekrem Şaylan; Çiftçinin ise ayçiçeğinden fazla verim beklediğini kaydederek şunları söyledi:

“Ayçiçeği’nde son hafta iyi yağışlar aldık. Çiftçiler arasında yağışlara sevinenler de var üzülenlerde. Yağışlar halen tarlada hasat edilmeyen Buğday’ın verimini düşürdü. Ayçiçeği için ise iyi oldu. Verim güzel bir şekilde artacak. Rekolte Ayçiçeği’nde yüksek olur diye tahmin ediyoruz. Ayçiçeği en iyi zamanında güzel yağışlar aldı. Buğday’da bu sene verim sıkıntısı var. Çiftçimiz umudunu ayçiçeğine bağladı. Ayçiçek’te rekor bir yıl olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.( Kadir Sinici )