TARLA, BAĞ-BAHÇE ve ZİRAİ MÜCADELE FAALİYETLERİv Her türlü güzlük ve bahar ekimleri için toprak sürümü ve hazırlığı yapılır. Sürülmüş tarlalara ekim için ikileme ve üçlemesi yapılır. Sürümle birlikte gübreleme de devam eder.v Endüstri bitkilerinde sulama, çapalama ve diğer bakım işleri devam eder.v Her türlü hastalık ve zararlılarla mücadele edilir.v Ayçiçeği hasadına devam edilir.v Hububat ve ayçiçeği anızlarında tarla sürümlerine devam edilir.v Ambar ve depolarda gerekli koruma tedbirleri alınarak mücadele işleri yapılır.v Çeltik hastalık ve zararlılarına karşı gerekli kontroller yapılarak mücadeleye devam edilir.v Meyve bahçelerinde durgun göz aşılarına devam edilir.v Erik, şeftali, elma, armut, ceviz ve bademlerin hasadı yapılır. Meyveler ambalajlanır. Pazara sevk edilir.v Meyve bahçeleri son kez sulanır.v Yazlık sebzelerin hasadı sona erdirilmeli ve atıkları bahçelerden uzaklaştırılarak yakılmalıdır.v Kışlık sebzelerin ekimine devam edilir.v Sebzelerde sulamaya devam edilir.v Seralarda hıyar fidelerinin bakımına devam edilmelidir.v Şaraplık ve sofralık üzümlerin hasadına, pazarlaması ve çeşitli yollarla değerlendirilmesine devam edilir.v Bağlar son kez sulanır.HAYVANCILIK ve ARICILIK FAALİYETLERİv Hayvan sağlığını korumak ve bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele etmek amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda hastalık taraması ve takibinin yapılarak hastalıkları epidemiyolojik olarak araştırılır.v Sağlık taramaları yapılır.v Büyükbaş hayvanlara tanımlama için küpe takılarak ve VETBİS veri tabanına işlenerek kimliklendirilir.v Sonbahar şap aşılama döneminde büyükbaş hayvanlara koruyucu şap aşısının yapılmasıv İnsanları ısıran kedi ve köpeklerin müşahade altına alınması amacıyla ısırık takibi yapılırv Kovanlarda rutin bakım işlerine devam edilir.v Çeşitli arı hastalık zararlıları ile mücadeleye başlanır.v Kışlatma için ön hazırlık yapılır ve bal stoku belirlenir.v Sonbahar yağmacılığına karşı gerekli önlem alınır.v Kovan giriş delikleri daraltılır.v Sonbahar teşvik beslemesine bu ayın ortasından itibaren başlanır. Arılara 1:2 oranında hazırlanan şurupla beslenir.v Kovandaki yaşlı ana imha edilerek yerine genç ana arı verilir..v Ballıkta bulunan sırlanmış ballar alınarak hasat işlemi tamamlanır.v Kek yapımında polen gereksinimini karşılamak için sonbaharda yeni açan çiçeklerden polen toplanır