Kırklareli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kırklareli Ziraat Odası > Haberler > Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan; “Bu nedenle Üreticilerimizden gelen talepler doğrultunda yapılan çalışmalar sonucunda TMO tarafından yeni alım şartları şu şekilde belirlenmiştir.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan; “Bu nedenle Üreticilerimizden gelen talepler doğrultunda yapılan çalışmalar sonucunda TMO tarafından yeni alım şartları şu şekilde belirlenmiştir.

Çimlenmiş filizlenmiş dane oranı %4’ten %10’a kadar çıkartılarak standart dışı buğday grubu ile 850 TL/Ton fiyatıyla 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren TMO işyerlerinden satın alınmaya başladı. Odamızın üreticilerimizin ürünlerinin değerini korumak adına yaptığı bu çalışmalara kulak veren çiftçimizin kara gün dostu olan Toprak Mahsulleri Ofisine, Değerli Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz ‘a konuya olan ilgisi ve desteği için teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, açıklamada bulundu. Şaylan, açıklamasında; Üreticilerden gelen talep doğrultusunda sonucunda TMO tarafından yeni alım şartları oluşturulduğunu ve çimlenmiş, filizlenmiş dane oranı % 4’ten % 10’a kadar çıkartıldığını söyledi.

Hasat gecikmesinden dolayı üreticinin mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan; “Stratejik bir ürün olan buğday ilimiz Kırklareli dahil tüm Trakya Bölgesi’nde sürekli devam eden yağışlar nedeniyle 15 Haziran tarihinde başlayan buğday nasadın da gecikmeler yaşanmaktadır. Ortaya çıkan hasat gecikmesi nedeniyle buğday danesi henüz başaktayken çimlenmeye başlamıştır. Bu durum üretici açısından büyük mağduriyet yaratmaktadır” diye konuştu.

TMO tarafından yeni alım şartlarının açıklandığını aktaran Şaylan; “Bu nedenle Üreticilerimizden gelen talepler doğrultunda yapılan çalışmalar sonucunda TMO tarafından yeni alım şartları şu şekilde belirlenmiştir. Çimlenmiş filizlenmiş dane oranı %4’ten %10’a kadar çıkartılarak standart dışı buğday grubu ile 850 TL/Ton fiyatıyla 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren TMO işyerlerinden satın alınmaya başladı. Odamızın üreticilerimizin ürünlerinin değerini korumak adına yaptığı bu çalışmalara kulak veren çiftçimizin kara gün dostu olan Toprak Mahsulleri Ofisine, Değerli Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz ‘a konuya olan ilgisi ve desteği için teşekkürlerimizi sunarım” şeklinde konuştu.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, açıklamasında;  Üreticinin mağduriyet yaşamaması için her türlü sorunu her platformda dile getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (Savaş Eskici)